Fogászati implantátum

A fogaink elvesztése mindannyiunkat megvisel: nem tudunk rágni, félünk mosolyogni, tartunk a kivehető fogpótlásoktól. A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek orvosolnia problémákat. Ilyenkor a legjobb megoldás lehet az implantátumra elhorgonyzott fogpótlás. Többféle implantátum rendszert ismerünk, amelyek legtöbbje titánból készül. Ez az anyag a gyógyászatban már évek óta bizonyított. Helyes beültetési technika és protetikai rekonstrukció alkalmazásával akár több tíz évig is helyreállíthatják a rágóképességet és az esztétikát.

Milyen implantátumot érdemes választani?

A mi választásunk a Nobel Biocare implantációs rendszerre esett mert,több mint 40 éves multtal rendelkezik a fogászati téren végzett kutatásban és fejlesztésben.A több mint négy évtized alatt beültetett implantátumokhoz máig a világ majdnem minden országában biztosított az alkatrészutánpótlás.

Mindenki implantálható?

A legtöbbször igen, aminek feltétele egy minimális csontállomány. Ma már lehetőség van arra is, hogy nem teljesen optimális csontmennyiség esetén művi csontpótlás segítségével az implantátumokhoz szükséges csontmennyiséget biztosítani tudjuk.

Milyen fájdalommal jár az implantáció?

A fájdalomtól való félelem nagyon gyakori probléma, azonban az implantátumok beültetésekor legtöbbször meglepetés éri a pácienseket, hogy milyen kicsi fájdalommal jár a beavatkozás. A betegek az egész procedúrát legtöbbször sokkal bonyolultabbnak képzelik.

Hogyan történik az implantáció?

Az implantátumok beültetése előzetes tervezés és egyeztetés után ambuláns úton helyi érzéstelenítésben történik. A csontállományba ültetett implantátumok általában az íny által fedve gyógyulnak. A gyógyulási szakasz 3-6 hónapot vesz igénybe, amíg a csontsejtek belenőnek az implantátumok mikrópórusaiba. A következő lépés a protetikai rehabilitáció, amely során az implantátumokat felszabadítjuk, és a fogtechnikus elkészíti rájuk a kívánt fogpótlást. Az implantátumos fogpótlás elkészítésével nem ér véget a páciens és a kezelőorvos közötti kapcsolat, mert a hosszú távú sikeresség elengedhetetlen feltétele a rendszeres fogászati ellenőrzés.

Egy Fog Pótlása

Egy gyönyörű mosoly az egészséges életmódot tükrözi.

Egy egészséges, szép mosollyal teljes életet élhet.

A vonzó, természetes megjelenésű fogaknak köszönhetően jobban érezzük magunkat. Kedvenc ételeinket élvezettel fogyaszthatjuk. Tökéletesen magabiztosak lehetünk ott, ahol igazán fontos: otthon, a munkánkban, szabadidőnkben, de legfőképp amikor tükörbe nézünk.

Miért kell vigyázni a foghiánnyal?

Fogaink sérülése vagy hiánya nagymértékben kihat a mindennapi életünkre és az önbecsülésünkre. Számos ok miatt veszíthetjük el fogainkat.
Baleset vagy betegség következtében, esetleg öröklődés útján.
Bármi legyen is az oka, e tényezők negatív hatással lesznek a mindennapi életünkre. Nem élvezhetjük kedvenc ételeinket, elveszíthetjük magabiztos megjelenésünket, jókedvünket és természetes mosolyunkat.

Szerencsére a mai modern fogászat számos megoldást nyújt sérült vagy hiányzó fogaink pótlására.

Hosszantartó megoldások korszerű fogászati technológiával.

Mit nevezünk fogpótlásnak?
Egyénileg tervezett koronák és hidak, amelyek teljesen természetesnek látszanak. Ezek készülhetnek csiszolt fogakra, vagy fogászati implantátumokra.

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantátumok mesterséges foggyökerek, amelyek tökéletesen beépülnek az állcsontba, biztonságos alapot nyújtva a kivehető, vagy fix fogpótlásnak.

Mely esetekben alkalmazhatók az implantátumok?

Egy vagy több fog hiányánál, vagy akár teljes fogatlanság esetén. Különféle kezelések és implantációs megoldások elérhetőek. Kérdezze fogorvosát az Ön számára legmegfelelőbb megoldásról.

Önnek is egy korszerű fogászati megoldásra van szüksége?

Amennyiben Önnek is hiányzik foga, megoldást nyújthat a fogszáti implantátum vagy a természetes fogra készült fogpótlás.

 • Ön sem fordít kellő figyelmet hiányzó fogaira? Konzultáljon orvosával, hogy megőrizhesse szájhigiéniáját és megelőzze egészséges fogainak romlását.
 • Fejfájás vagy migrén gyötri? Gyakran a hiányzó fogak befolyásolhatják egészséges fogaink helyzetét. A felső és az alsó állkapocs természetes tartását megváltoztatva, izommerevséget és ízületi problémákat okoznak. Hiányzó fogaink pótlása megoldást nyújthat ezekre a problémákra.
 • Arcvonásai megváltoztak? A hiányzó fog csontsorvadáshoz vezethet, mert az állkapocscsontunkra nem nehezedik egyenletes nyomás rágás során. Az állkapocs ennek következtében megváltozik, zsugorodik, és ez öregbíti arcát.
 • Kivehető fogsort visel? Ha igen, és fogsora nem illeszkedik tökéletesen, az kényelmetlenné válhat, akár fájdalmat is okozhat, implantátumok beültetése a legjobb megoldás a problémára, mivel tökéletesen helyettesítik a fog gyökerét. Kiváló támasztékai lehetnek koronáinak, valamint igazi természetes fogak látványát, érzetét keltik.
 • Elégedetlen a fogai látványával? Fogaink elszíneződését gyermekkorunk gyógyszer kezelései is okozhatják. Ha fogai nincsenek egy síkban, az arca profilját és mosolyát is befolyásolja. Kérdezze fogorvosát a különböző protetikai megoldásokról, amelyek újra gyönyörű mosolyt varázsolnak arcára.

Több Fog Pótlása

Éljen teljes életet.

A vonzó és természetes fogak fontos szerepet játszanak abban, hogy megőrizhessük egészségünket.

A gyönyörű és egészséges fogak kiemelt szerepet kapnak
kiegyensúlyozott életünkben, egészségünk megőrzésében. Természetes mosolyával bárhol és barmikor magabiztosnak érezheti magát, akár barátai, akár családja körében. Egészséges fogakkal a kedvenc ételeit eheti, egészségesen étkezhet.

Számos ok miatt veszíthetjük el fogainkat. Baleset vagy betegség következtében, esetleg öröklődés útján. Bármi legyen is az oka, e tényezők negatív hatással lesznek a mindennapi életünkre. Nem élvezhetjük kedvenc ételeinket, elveszíthetjük magabiztos megjelenésünket, jókedvünket és természetes mosolyunkat.

Az egyedileg készített kerámia koronák és hidak a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogakhoz.

A fogorvosa ismeri az Önnek megfelelő megoldást.

Mit nevezünk fogpótlásnak?
A kerámia hidakat hiányzó, illetve sérült fogak pótlására használják. Az egyedileg készült hidak megegyeznek a természetes fogak színével és formájával, így gyakorlatilag senki nem veszi észre a különbséget. A hiányzó fogak pótlására az egyéni igényeknek megfelelően kétféle eljárás létezik.

1. A természetes fogakra készített híd nagy teherbírású kerámiából készül. Az ilyen esetekben a hídpótlás a pillér fogakra rögzül. Ahhoz, hogy a hidat biztonságosan rögzíteni tudjuk, az egészséges pillér fogakat bizonyos mértékig lecsiszolja a fogorvos. Ezt az eljárást nem minden esetben lehet alkalmazni, fogorvosa dönti el az adott szituáció alapján. Ezzel az eljárással a további csontvesztés nem kerülhető el.

2. Az implantátumokon levő híd a legkorszerűbb eljárás. Ilyenkor fogászati implantátumokhoz rögzítjük a természetes kinézetű hídpótlást. Az implantátum melletti egészséges fogakat érintetlenül hagyjuk. A fogászati implantátumok erős, biokompatibilis titánból készült csavarok, melyek úgy működnek, mint a természetes foggyökér.

A fogászati implantátumoknak számos előnye van.

 • Fogászati implantátumok – a legsikeresebb és legmegbízhatóbb megoldás az elveszett fogak pótlására, melyet több, mint 40 éve alkalmaznak a fogszakorvosok.
 • Megszólalásig hasonlít a természetes fogakra. Nem fogja érezni a különbséget.
 • Biokompatibilis anyag. A szervezet befogadja.
  Az implantátuma akar élete végéig kiszolgálhatja, megfelelő gondozással és szájhigiéniával.
 • Segít a csontállomány megtartásában. A csont terhelése, stimulációja mérsékli a további csontvesztést – ez az egyik legnagyobb előnye.
 • Stabilitást és kényelmet biztosít, a fogpótlási megoldások széles választékával.

Teljes Foghiány Helyreállítása

Miért nem a hagyományos, kivehető fogsor a valódi megoldás?

A vonzó és ép fogak fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.
A fogak pótlására használt hagyományos, rögzítés nélküli fogsor immár elavult megoldás. Sajnálatos, de a páciensek által viselt rögzítés nélküli fogsor kényelmetlen, esetenként akár fájdalmat is okoz. Az ilyen fogsorral az étkezés, a rágás nehézkes, továbbá sok esetben le kell mondania olyan ételekről, melyeket korábban szívesen fogyasztott. A hagyományos fogsor viselésével megváltozhat a kiejtése, beszéde nehézkessé válik.

Fogorvosa segíthet Önnek, korszerű implantációs megoldásokkal.

Számos, modern implantátum megtámasztású fogpótlási eljárás közül választhat. Ezen megoldások segítségével jelentősen javulhat életminősége, ugyanúgy rághat és beszélhet mint régen, magabiztosabb lesz, és bátran ehet olyan ételeket, melyeket fogai elvesztése előtt. Kérje fogorvosától az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

A fogorvosa ismeri az Önnek megfelelő megoldást.

Kivehető, implantátum megtámasztású fogsor egy rögzített megoldás, ahol az új fogsora kettő vagy több implantátumhoz kapcsolódik. Az egyik legköltséghatékonyabb módszer. Magabiztosan rághat, fogyaszthat bármilyen ételt, az ízlelését ugyanakkor nem befolyásolja. A fogsorát ugyan kiveheti, de egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

Kivehető, stég megtámasztású fogsor. Még biztonságosabb megoldás, ha a fogsorát egy stéghez kapcsoljuk, melyet kettő vagy több implantátum rögzít az állkapocshoz. Ezzel egy erős megtámasztást biztosítunk fogsorának. A fogsorát kiveheti tisztításhoz, de természetesen egyáltalán nem kell fogsorragasztót használnia.

Rögzített, implantátum megtámasztású híd, egy tartós, természetes fogak hatását keltő megoldás, melyet négy vagy több implantátumra alkalmaznak. Biztosítja a csontállomány stabilitását, visszaállnak a rágási funkciók, és az ízlelését sem befolyásolja

A fogászati implantátumoknak számos előnye van.

 • Fogászati implantátumok – a legsikeresebb és legmegbízhatóbb megoldás az elveszett fogak pótlására, melyet több, mint 40 éve alkalmaznak a fogszakorvosok.
 • Megszólalásig hasonlít a természetes fogakra. Nem fogja érezni a különbséget.
 • Biokompatibilis anyag. A szervezet befogadja.
  Az implantátuma akar élete végéig kiszolgálhatja, megfelelő gondozással és szájhigiéniával.
 • Segít a csontállomány megtartásában. A csont terhelése, stimulációja mérsékli a további csontvesztést – ez az egyik legnagyobb előnye.
 • Stabilitást és kényelmet biztosít, a fogpótlási megoldások széles választékával.

Korszerű Megoldások

NobelReplace

A világ legtöbbet használat implantátuma NobelReplace család egy, a fog gyökerét formázó implantációs rendszer, mely magas stabilitásával és egyszerűen alkalmazható fogpótlási megoldásaival vált a legkedveltebb implantációs rendszerré. Nyaki kialakítása segít a fogak természetes formájának, esztétikájának megtartásában, így nem csak funkciójában de kinézetében is az igazihoz megszólalásig hasonlító fogpótlás készülhet.

All-On-4

A modern megoldás teljes foghiányra

Ha elvesztette az összes fogát, a rögzítés nélküli, hagyományos protézis csak ritkán nyújtanak tökéletes megoldást. Ezek a protézisek esetenként fájdalmat okozhatnak, kényelmetlenek és gyakran instabilak, megnehezítve ezzel kedvenc ételeinek fogyasztását. A modern fogászat azonban ma már számos egyéb, hatékonyabb megoldást is kínál. Az All-on-4™ az egyik legjobb megoldás.

All-on-4™ Fogászati Implantátum előnyei:

Ellentétben a fogsor viselőkkel az All-on-4™-al rendelkezők ezen előnyöket élvezhetik:

 • Természetes megjelenésű és érzésű rögzített műfogak
 • Rögzített műfogak, melyek nem esnek ki a szájból kínos pillanatokban
 • Egy fedetlen felső szájpadlás, amely lehetővé tesz több ízérzést étkezések közben
 • Stabil harapási erő, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindenféle típusú élelmiszerek enni tudnak
 • Csökkentett a száj körüli orcarész beesettsége, ami fiatalíti az arc megjelenését
 • Nincs többé fogsorragasztóra vagy a fogsor éjszakai eltávolítására szükség
 • Nincsen többé fájó feltörés vagy öklendezés-érzés

Nobel Biocare az All-on-4™

A innovatív fogászati ​​megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare az All-on-4™ technika úttörője és szabadalmaztatója, amely egy neves európai implantológus-fogorvos Dr. Paulo Malo együttműködésével lett kifejlesztve. Kiterjedt klinikai kutatásaink eredményezték ezt a sikeres eljárást, amely a lehető legkevesebb implantátumot teszi szükségessé, ugyanakkor biztosítja az állandó és természetes mosolyt a lehető legrövidebb idő alatt.

Mit is jelent az All-on-4™?

All-on-4™ a neve egy eredményes és hatékony technikának, amelynél általában 4 fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabil rögzülését. Az All-on-4™ egy hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé egy erős és biztos elhorgonyzás révén, ezáltal egy természetesebb mosolyt adva.

NobelProcera

Egyedi tervezésű fogpótlások

A NobelProcera a világon az első CAD/CAM módszerrel előállított fogpótlás gyártó rendszer melynek termékeit a paciensek ezrei hordanak a szájukban évtizedek óta. 1983-ben Matt Anders Procera néven újtára indított a digitalis fogtechnika egyik alapkövének számító rendszert.
Az eljárás lényege, hogy a számítógépes segítséggel tervezik, majd gyártják le az egyedi paciens igényeknek megfelelő koronákat, hidakat, és egyéb megoldásokat. Folyamatos minőségbiztosítás, és állandó felügyelet mellett, gyári minőségben és precizitással kerülnek ki a götheborgi gyárból koronák és hídtagok milliói. Az állandó minőséget a fejlett technológiák , fogtechnikai mértékkel is hatalmas gépek, és a folyamatos fejlesztések biztosítják.

Eljárás

Az egész eljárás a lenyomatból készített gipszminta digitalizálásával kezdődik. Ez a NobelProcera szkenner. A gép kb 150000 pont mérésével és rögzítésével megjeleníti az szkennelt fog csonkot a képernyőn. A technikus teljes 3D környezetben, akár 500 szorosára nagyított képet lát és így tervezheti meg az egyedi kialakítású koronákat, hidakat. A tervezést követően a götheborgi gyár megkapja az adatokat, és egy ellenőrző pont után gépek, robotok sorozata dolgozik a megvalósításon. A csomagolás előtt még egyszer alaposan átvizsgálják, hogy megfelelő minőségben induljon útjára a termék. A technikus 2 nappal később már kezében tartja az általa tervezett pótlást, amire a kerámia rétegeket égetve az eredeihez megszólalásig haszonló fogat készít.

Anyagok

A legkorszerűbb alapanyagokkal dolgozik a NobelProcera.

 • Zirconium oxid
 • Aluminium oxid
 • E-max
 • Titán
 • Kobalt-króm

Garancia

A Procera által gyártott termékekre a cég teljes körűen 5 év garaniát vállal. A digitalis munkamenetnek köszönhetően, a termékek bármikor újra rendelhetőek. Minden egyes terméknek külön azonosítója van amellyel könnyen beazonosíthatjuk a gyártás időpontját, a tervezés idpontját, a techinkai labort.

DIGITÁLIS 3D CT

Rendelőben egy új technológia teszi teljessé a digitális diagnosztikát. Ez egy CONE BEAM CT, ami 3 dimenziós felvételek készítésével segíti a munkánkat, hogy egyértelmű képet kapjunk az ÖN csontozatának és fogainak állapotáról, a létező legminimálisabb röntgen dózis alkalmazásával.

SZÁMÍTÓGÉPES MŰTÉTI TERVEZÉS ÉS NAVIGÁLT IMPLANTÁCIÓ

Az implantátum beültetés sikerességének leghatékonyabb tényezője az implantátum poziciója. Ez egy nagyon precíz beavatkozás, amely során rendkívül fontos , hogy az implantátum anatómiailag és esztétikailag helyes pozícióba kerüljön, és ennek megfelelően jöjjön létre a csontos gyógyulás.

HOGYAN VALÓSUL EZ MEG A MAI LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL?

Az implantációs sablon egy digitális technológián alapuló segédeszköz, ami lehetővé teszi az orvos számára az implantátum tökéletes pozícionálását. A műtét során a fogorvos számítógépen- esetleg a fogtechnikussal együttműködve- megtervezi a műtéti beavatkozást a páciensről vett fogorvosi lenyomatok és CT felvételek elemzése alapján.

A NAVIGÁLT IMPLANTÁCIÓ ELŐNYEI.

 • A legkorszerűbb CT diagnosztikai eljárás előzi meg a kezelést.
 • Minimális kockázat, mert a gondos tervezésnek köszönhetően elkerülhetőek a nem várt események, meglepetések.
 • Rövidebb műtéti idő, mert nincs szükség az íny feltárására, se varratokra.
 • kevesebb fájdalom, rövidebb gyógyulás, mert nem történik nagy műtéti beavatkozás.