Esztétikai fogászat a tökéletes mosoly érdekében

Az esztétikai fogászat a fogorvoslás egy speciális ágazata, ami inkább művészethez hasonlítható mintsem hagyományos fogászati kezeléshez. Ezekben az esetekben legtöbbször nem fogak hiányát pótoljuk hanem a meglevő fogazat esztétikai, helyzeti, formai rendellenességeit korrigáljuk. Ezek a kezelések általában csak pár fogat érintenek az elsődleges szempont: úgy szépüljön meg az Ön mosolya, hogy az egyáltalán ne tűnjön művinek.

A kezelés menete

– Mindig nagyon alapos konzultáció előzi meg ahol a fogtechnikus és a fogorvos első lépésként Önnel szorosan együttműködve maximálisan megismeri igényeit és kiválasztja a legmegfelelőbb kezelési alternatívát a tökéletes végeredmény eléréséhez.

– A kezelés megkezdése előtt speciális makrófotókat készítünk amelyek segítségével a fogtechnikus teljesen élethű a saját fogak belső struktúrájára hasonlító préskerámia héjakat, koronákat vagy cirkónium koronákat tud elkészíteni amelyek teljes mértékben igazodnak az Ön egyéniségéhez.

– Másodjára tanulmányi lenyomatot készítünk, amelynek segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a tervezett fogakat a technikus gipszmintán viaszból megmintázza, vagy a CAD/CAM technológia segítségével digitálisan megtervezze. Így láthatja a leendő koronák formáját, még a tényleges csiszolás elkezdése előtt.

– Ha a tervezett pótlás megfelel az elképzeléseinek, elkezdhetjük a tényleges munkát. Ennek folyamán sor kerül a fogak lecsiszolására egy speciális vállas előkészítéssel, amelyek segítségével minimálisra csökkentjük a koronaszéli ínygyulladást.

– Amennyiben Ön továbbra sem biztos a végeredmény sikerében, lehetősége van arra, hogy egy hosszú távú műanyag fogpótlást kapjon, a tökéletes eredmény érdekében. Ezeket a fogakat kipróbálhatja, meggyőződhet róla, hogy tud-e harapni, rágni, beszélni, milyen az esztétikájuk. Ha bármi probléma adódna, nagyon könnyű változtatni a kívánt eredmény eléréséig.

– Végezetül, ha Ön teljesen elégedett, bátran elkészíthetjük a végleges koronákat. Így a várva várt siker nem marad el és a legszebb mosolyával távozhat rendelőnkből!

KERÁMIA HÉJAK, KORONÁK

Rendelőkben lehetőség van az Ön mosolyának a teljes megszépítésére akár 2 nap leforgása alatt, a digitális technológia alkalmazásával.

IPS emax HÉJAK ÉS KORONÁK ELŐNYEI

A koronák tervezéséhez a fogak formáját valós emberi fogakról másolt digitális könyvtárból választja ki a fogtechnikus mielőtt gépi kifaragásra kerülnek, így azok a legnagyobb élethűséggel követik az emberi fogak formáját.

Minimális csiszolás már 0.8mm is elegendő lehet a saját fogakból a tökéletes esztétikai éléréséhez.

Az IPS emax sajátossága kaméleon effektus ami ilyen vékony rétegvastagság mellett is tökéletesen utánozza a természetes fogak transzparenciáját.